Markedsfør nettsiden med video på YouTube

YouTube videoer gir deg nå også treff fra Google. I tillegg når du ut i en populær kanal med mulighet for viral spredning.

Ta eksempel TV3 som har lagt ut videoer fra Paradise Hotel slik at bloggere og annen media kan legge disse i sine saker. I tillegg får man lett tilgang til videoene fra Ipoder og Iphone’s.

Alt dette er gode grunner – men det viktigste er kanskje synligheten du får på  Google.  Det siste året har Google begynt å inkludere noe video i sitt organiske søk. Min erfaring er at de dukker opp sporadisk og kun på eksakt samsvar på søkeordet. Men de dukker opp og er en mulighet du bør benytte deg av.

Se eksempel:

youtubegoogle
Slik viser Google et YouTube treff

Hvordan får jeg til dette?

Trinn 1:

Lag en video  – Her er det billigste å ta opp noe med webcam eller bruke et «screen capture» program. Har du ressurser til å produsere noe proffere video er det absolutt å anbefale. Klarer du å få på et vannmerke med din nettadresse på videoen er det også en klar fordel.

Trinn 2:

Last opp på YouTube, og vær ekstremt nøye med hva du kaller videoene dine. Tittel, tags og beskrivelse er det Google søkemotoren vil finne.

Trinn 3:

Vent og se statistikken som kommer under videoen på YouTube. Velger du å tillate at den kan limes inn på andre nettsider vil du kunne også se dette i statistikken

Ikke alle kan konkurrere med de store mediehusene på videoinnhold, men de fleste nettsider som lager unikt innhold innenfor selv de særeste temaer kan få god dra hjelp fra YouTube.

Se video med Iris fra Paradise Hotel: