Musikkvideo med virale/ virile ambisjoner

Vil du ha millioner av seere på din video på internett?

Da gjør du det slik:

Make the girl dance » Baby Baby»

Her har man en video som benytter internetts-styrke til det fulle.  Produsentene har fått avtale med Daily Motion siden den er merket med Offical Content og Daily Motion hjelper de da med promoteringen.

Med en så bra video er kanskje ikke det det lureste, hvis videoportalen ikke lar deg spre den på eks. YouTube.

Den er allerede sett av over 1 million på et par dager, og den er også dukket opp på YouTube men i dårligere kvalitet. På daily motion er klippet hele 56 mb som Flash Video, og holder høy kvalitet på både bilde og lyd.

Spre budskap med lavt budsjett

Vi har snakket med daglig leder Mats Jakobsen i videoforweb.no som sier at med lavt produksjonsbudsjett er slike videoer midt i blinken. – Ikke alle kan lage slike videoer, men bruk av humor slår alltid godt an på internett og blir oftere spredt av nettbrukerne sier Jakobsen.

Å få suksess med en viralvideo på nettet er ikke en selvfølge, og hva er et bra seertall?

– Det finnes gode statistikk på hvilke videoer som slår an viralt. Standarden er humor,slapstick, nakenhet. Men om folk velger  å tipse vennene sine er det lite man får gjort noe med. Men som videoen over viser, er det kanskje videoer med en type «sjokkeffekt» som fungerer.

Videoforweb var med i produksjonen av en viralvideo for butikken enklere liv:

– Denne har fått over 58 000 seere, og er en video som mange la til i sine blogger. Videoen hadde lave produksjonskostnader, ble spredt via Facebook, Youtube, epost og blogger. Annonsering har vært tilnærmet 0,-

– Video på internett er det størst voksende mediumet, og videoene vi legger på nettet kan også sees på Ipoder og Iphones, og flere og flere smartphones, avslutter Jakobsen.