Snart blir det avleggs å mate hunden eller katten selv. Stadig flere firbente venner blir servert fra automater koblet til internet.

Høyteknologiske mate-maskiner er i skuddet som aldri før. Du spør deg kanskje om hva som var feil med den gamle maskinen som brukte timer? Svaret er enkelt. Online maskinene har en rekke praktiske funksjoner og sier fra til din mobiltelefon når de må etterfylles.

Større frihet

De siste årene har det vært en rivende utvikling på grensen til en liten revolusjon for mate-maskiner og drikke boller for dyr. Alle har gått online for å kommunisere med din mobiltelefon, men de mest avanserte har også tatt steget inn i en science fiction lignende verden. Hva sier du til at pus har ansiktsgjenkjenning på tørrfor maskinen så naboens katt ikke skal stjele maten hans? Eller at Pluto har mikrofon og kamera som automatisk viderekobler utålmodige bjeff om dessert din telefon. 

Helsprøtt vil mange si som ikke selv har dyr, men spør du en katte eller hundeeier får du helt sikkert andre svar. Faktum er at foringsmaskinene gir menneskene større frihet, fordi de ikke må løpe hjem hele tiden for at ikke dyret skal sulte ihjel eller føle seg glemt. Derfor er maskinene også en trygghet for dyrene selv, fordi de vet at maten kommer uansett om matmor er forsinket fra jobb eller ikke. 

De automatiske online maskinene kommer i ulike størrelser, der de dyreste med størst spiskammer og flest funksjoner tillater menneskene å reise på ferie i 14 dager. Har du blitt inspirert på comigo.fi til en svipptur til Finland er det bare å pakke kofferten.

Sunne dyr

De automatiske mate-maskinene har også den fordelen at eieren alltid har kontroll på hvor mye dyret spiser. Det vil i praksis si at man unngår overvektige eller rett og slett feite dyr, som er et stadig økende problem i mange land. Snudd på hodet unngår man selvsagt også underernærte dyr, så fremt man har husket å fylle opp maskinen. Porsjons-styring er standard hos de aller fleste online mate-maskiner. 

Det vil si at man ikke bare kontrollerer hvilke klokkeslett og hvor mange ganger i døgnet dyret skal fores, men man kontrollerer også mengden som skal komme ut av maskinen hver gang. De automatiske vanningsautomatene er et kapittel for seg selv. Der dyrenes vannforsyning tidligere sto på gulvet eller på bakken og tiltrakk seg skitt og insekter, kommer det nå rent friskt vann ut av fontenen, fordi vannet sirkuleres gjennom et filter og i de aller beste maskinene et vannrensesystem. 

Vær imidlertid oppmerksom på at det i veldig varme land fordamper noe vann, så fjorten dagers forbruk kan vise seg bare å være ti. I stedet for å gamble med foringen kan du gjøre det på slotsbandit.dk.

Backup systemer

Mange dyrevenner som har gått over til automater forteller at de ikke kan forstå hvordan de klarte seg tidligere. Faktisk skaper det tenners gnissel dersom internett forsvinner når menneskene er på ferie! Da kan ikke eierne sjekke på mobilen at dyret har fått maten sin eller om det er nok mat igjen i maskinen. 

Akkurat dette har heldigvis produsentene tenkt på, for selv om alle maskinene er koblet til det lokale strømnettet, så er de også utstyrt med et gedigent reservebatteri. Batteriet sørger for at matingen fortsetter som planlagt dersom maskinen går offline. De fleste maskiner går automatisk online igjen når strømmen eller internett er tilbake.

Share