Anmeldelse av VyprVPN

VyprVPN er en leverandør av VPN-tjenester med base i Sveits. Det er et av produktene fra det fremtredende programvare- og nett-sikkerhetsselskapet Golden Frog, og de erfarne grunnleggerne bak har også brakt oss Giganews, Data Foundry og Texas.net.

Priser

VyprVPN tilbyr to planer – premium og basic. Premiumplanen er tilgjengelig under de månedlige og årlige prisalternativene, henholdsvis $ 12,95 og $ 6,67 per måned. Årsplanen faktureres $ 80,00 hver 12. måned.

Den grunnleggende planen kan være din til $ 9,95 hvis du velger den månedlige, eller $ 5,00 per måned hvis du velger det årlige abonnementsalternativet ($ 60,00 faktureres hver 12. måned). Alle planene er dekket med en 30-dagers pengene-tilbake-garanti hvis du støter på noen uløselige problemer.

Betaling er mulig med kredittkort, PayPal og UnionPay. En gratis prøveversjon er tilgjengelig, men er en av de korteste i bransjen – du har bare tre dager til å teste ut tjenesten og bestemme om det er riktig match for deg. Selv da, du fremdeles må registrere deg for tjenesten, blir du ikke belastet de tre første dagene. Hvis du ikke sier opp abonnementet i løpet av denne perioden, blir du fakturert for hele planen.

VyprVPN har også abonnementsalternativer for bedrifter, som starter på $ 299,00 per år, i tillegg til at cloud VPN starter fra $ 349,00 per år. Begge kan prøves ut gratis, men eksakte betingelser må kommuniseres med VyprVPN-teamet.

Kompatibilitet

Hvis du velger å forplikte seg til denne VPN-leverandøren, vil du ha et bredt utvalg av apper til disposisjon. De dekker alle de viktigste plattformene inkludert Windows, Mac, Android og iOS, i tillegg til rutere, Blackphone, Anonabox, QNAP og TV-er. Dette er mer enn de fleste andre VPN-tjenester tilbyr. Alle klientene er enkle og greie.

Og det stopper ikke der. De fleste av de andre plattformene VyprVPN ikke har en app for er dekket av enkle manuelle installasjonsveiledninger. Disse inkluderer Boxee, Synology NAS, Blackberry og mer.

Hva du får

Å få et abonnement vil gi deg tilgang til mer enn 700 servere på over 70 globale lokasjoner. Dette er fremdeles et beskjedent servernettverk, ettersom mange av konkurrentene er kjent for å tilby vesentlig mer. Imidlertid eies og administreres alle serverne av selskapet selv, noe som gjør det til en av få VPN-tjenester fra tier-1 i bransjen. Dette lar dem operere uten noen tredjeparter.

Denne VPN er ganske vellykket med å omgå de geografiske forbudene som noen populære streamingkanaler og nettsteder pålegger. Disse inkluderer Netflix, BBC iPlayer, Amazon Prime, Hulu, SkyGO og mer. Den samme suksessen oversettes til torrenting, selv om leverandøren ikke annonserer dette åpent.

Premium-planen lar deg koble til opptil fem enheter samtidig, mens grunnleggende plan begrenser deg til tre. Imidlertid vil du kunne øke dette antallet til ubegrenset ved å installere tjenesten på en ruter. Premium-planen tilbyr også to ekstra funksjoner som ikke er inkludert i den grunnleggende planen – VyprVPN Cloud og Chameleon Protocol.

VyprVPN Cloud gir deg din egen dedikerte, sky VPN-server for DigitalOcean, Amazon Web Services (AWS) og VirtualBox, med flere plattformer som kommer opp.

Chameleon-protokollen er VyprVPNs egenutviklede teknologi tilgjengelig i leverandørens apper for Windows, Mac, Android og rutere. Dens rolle er å kryptere OpenVPN-metadata for å beskytte den mot å bli gjenkjent ved dyp pakkeinspeksjon. Som et resultat kan brukere omgå restriksjoner på VPN-er som er på plass av myndigheter og Internett-leverandører. Kameleon er tilgjengelig på hver VyprVPN-server i Nord-Amerika, Sør-Amerika, Europa, Asia og Oseania.

Personvern

I tillegg til Chameleon-protokollen, bruker VyprVPN tradisjonelle personvernmekanismer som 256-biters OpenVPN (på Windows, Mac, Android og med manuelt oppsett for andre plattformer), IKEv2 (på iOS), samt L2TP / IPSec og PPTP.

En kryptert DNS-kunnskap med null kunnskap hjelper til med å avlede skadelige aktiviteter som angrep på midten og DNS-filtrering.

Den vanlige drepsbryteren holder deg trygg fra at dataene lekker i gale hender hvis VPN-tilkoblingen plutselig går tapt. I slike tilfeller vil VyprVPN-appen ganske enkelt blokkere hele Internett-tilgangen din.

VyperVPNs retningslinjer for ikke-logger sier at ingen personlig identifiserbar informasjon blir samlet inn eller assosiert med VPN-tilkoblinger. Dette betyr at selskapet ikke fører logger over IP-adresser, VPN-økter, tidslogger, nettstedsbesøk eller online aktivitet mens de bruker sine tjenester. Minimale logger lagres lokalt på klientenheten, og brukeren kan velge om de vil sende dem til VyprVPN, da de kan brukes til å reparere appfeil.

I motsetning til mange av konkurrentene, står VyprVPN bak ordene og har til og med vervet en ekstern revisor (Leviathan Security Group Inc.) for å ta sikkerhetskopi av disse påstandene og gi ut en rapport med detaljer om funnene.

Det er også veldig betryggende at leverandøren har hovedkontor i det personvernvennlige Sveits, som ikke har noen lovgivning som tvinger VPN-er til å samle inn personlig identifiserbar informasjon om brukerne sine.

Ytelse

VyprVPNs ytelse er ikke det sterkeste salgsargumentet. Det kan falle til lave 25-50 Mbps lokalt på en 75 Mbps tilkobling i Storbritannia og til en ulykkelig 50-70 Mbps på en supersnell 475 Mbps linje i USA. Disse resultatene er litt skuffende i forhold til noen av leverandørens konkurrenter.

Kundeservice

Hvis du har spørsmål eller problemer med å bruke tjenesten, kan du kontakte nettstedets support-seksjon for å få hjelp. Den inneholder installasjonsinstruksjoner, feilsøking, vanlige spørsmål osv. Ledsaget av et søkealternativ. Hvis artiklene der ikke kan hjelpe deg med det aktuelle problemet ditt, er live chat eller e-postforespørsel det neste logiske trinnet. Kundestøtteteamet er i beredskap 24/7 og vil svare på alle spørsmålene dine på kort tid.

Konklusjon

Mens VyprVPN kan være litt middelmådig i sin ytelse og priser, leverer den på alle andre områder. Den støtter en lang liste med plattformer og muliggjør torrenting og strømming av populært geo-blokkert innhold fra hvor som helst i verden. Det har bevist sin dedikasjon til brukernes personvern gjennom en uavhengig revisjon og er utelukkende ansvarlig for alle serverne. Totalt sett er det en ryddig personvern som skal tilfredsstille de fleste brukere.

Alt i alt er VyprVPN et godt valg dersom du vil teste ut VPN tjenestene, men det finnes mange alternativer der ute som nok er bedre enn akkurat denne tjenesten.