Spam med Google Analytics

Du tenker sikkert allerede at dette er en dårlig ide?

Og ja, for mange er teknikken og tidsbruken helt på jordet ( se uetisk og gråsone punktet) men selv for større nettsider er det noe tankegods som kan være verdt å ta med seg.

For å gjøre det mer tålelig- så kan du høre på en låt mens du leser:


Hva mener jeg med «Spam med Google Analytics»?

Jo, som mange andre sjekker jeg og tusenvis av webansvarlige, webredaktører, bloggere, annonsører og bedriftseiere sin webstatistikk. Ikke alle bruker Google Analytics men de fleste har noe innbygd statistikk.
For deg som ikke sjekker statistikken på dine nettsider vil alt virke gresk, men du får prøve å følge med…

Det er i denne statistikken din nettside bør dukke opp mest mulig. De fleste vil oppleve at sider som Google, Kvasir og  Startsiden dominerer trafikken din. Men mange har også blogger og andre nisjenettsteder som sine trafikkilder. Og man legger spesielt merke til de nettsidene hvor bouncerate er lav og tidsbruken er lengst…

Så si at du vil hevde eller gjøre deg kjent ovenfor nettsider innenfor en bransje.

analyticspie

Hvordan og hvorfor?

Du må begynne å linke til nettsidene ( og da de webansvarlige du vil nå)
– ja men vil jeg ikke tape trafikk ved å linke til mine konkurrenter tenker du sikkert, men erfaring viser at nettsider som linker til bransjen sin ofte kommer høyere på Google en de som ikke gjør det. Grunnen er enkel. Google vil tolke en nettside som linker til andre innenfor sitt felt som mer relevant.

Lag gjerne en oversikt eller nyttig linker seksjon for dette
– alle webmastere liker linker til seg selv, og mange vil sjekke siden din og de får ofte et positivt syn på din nettside.  Kanskje kan du spørre om link tilbake. En annen god ide er å henvise til andre nettsider i bunnen av en artikkel.

Uetiske og gråsone metoder
– helt hypotetisk kan du selv sitte å klikke på dine egne linker, deretter romstere rundt på nettsider, og la 30 nettvinduer være oppe mens du sitter og ser en episode av CSI.  For de som virkelig sjekker statistikken sin vil dit nettsted virke utrolig relvant siden du sender såpass mye og bra trafikk.

Dine besøkende gjør jobben
– istedenfor å bruke tid på punktet over så vil det holde å la dine egne besøkende gjøre dette.  Du vil mest sannsynlig linke til sider som har noe av det samme tema/produkt du driver med. Og for mange gjør  linkene dine siden din mer interessante og objektiv.

Flere og flere sjekker sin statistikk - er du i den?
Flere og flere sjekker sin statistikk - er du i den?

Tungvint metode?

Ja, og få oppmerksomhet for nettsiden på denne måten er ikke det enkleste, men metodene er noe man absolutt bør implementere i sitt SEO arbeid. Det viktigste er nok å linke til andre relavnte sider uavhengig av dine intensjoner.

Å få oppmerksomheten til de webansvarlige for store nettaviser kan du nok bare glemme, men hvis du vil nå bloggere, mindre nettsider, så hvorfor ikke linke til de?

Bruk kommentarfeltet isteden…

Flere og flere nettsider bruker bloggverktøy og mange bloggere må godkjenne kommentarer og debattinnlegg. Og dette er nok raskere og desto mer effektivt, men da bør du stå frem med fullt navn og nettsted evt. stilling.

Så du kan begynne allerede i dag – legg igjen en kommentar så har du link fra Timepoint.no…