Hva er egentlig Twitter? (video)

Foredrag fra TED konferanse februar 2009  – En av skaperne av Twitter, Evan Williams, snakker om hva Twitter er og hva det kan bli.

Sjekk twitter.com

Williams jobbet først med Blogger da han jobbet i Google. Han sluttet i Google i 2004 for å starte podcast tjenesten Odeo, og Twitter var et sideprosjekt baserert på en ide av Jack Dorsey.

Ideer om Twitter i markedsføringen  – se også denne saken på kuttisme

At Twitter, Facebook og andre sosiale medier er fremtidens møteplass kan man lese på DinSide, hvor trenden er å ha visittkort som Googler deg. Altså hvorfor ikke bare ha all info om hvilke plattformer potensielle kunder kan møte deg.

For mange kan Twitter virke som noe mas og begynne med, noe Jennifer Aniston opplevde da kjæresten brukt mer tid på Twitter enn henne. Dette er såklart en spesiell historie som ikke vil skje de fleste. Jeg regner med at mange forsatt har tid til sin nærmeste etter Facebook og Online rollespill, men det er alltid risiko for at noen blir hekta.

Vil du finne kjendiser som bruker Twitter – sjekk denne siden

Jeg tror Twitter ikke vil bli raskt utbredt som en vennevarsler av meldinger. Her er Facebook allerede på banen. Men Twitter gjør at du kan opptre mer offentlig og f.eks. fortelle om yrket ditt, prosjekter eller andre ting som fremmede også syntes er interessant. Ingen andre enn familien din vil abonnere på dine Twitter meldinger hvis det bare er trivielle ting du twitrer. Men er du kjendis så kan dette være en vei og gå.

I dag kan man på mange måter lage sin egen Big Brother med videoblogg og qik.com for liveopptak og hvis du i tillegg bruker Twitter kan du legge hele livet ditt på nett.  Men som alltid bør noen være litt interessert i det du formidler før du kaster deg på denne bølgen.

På vg kan du også lese om hvordan du kvitrer ut meldinger med Twitter.