Hva gjør gründeren av Wikipedia i dag?

Tjener masse penger såklart.

Jimmy Wales har startet Wikia.com som har over 500 millioner sidevisninger pr måned. Her kan hvem som helst lage en «wiki» om sitt favorittemne.  Brukerne gjør jobben gratis, mens Wikia.com tjener på bannere og Google Adsense.

Brukergenerert innhold om ditt produkt er alle markedsføreres drøm. Men de færreste fikser det. Wales mener at typiske pr og salgspersoner ikke forstår hvordan dette mediet fungerer. Hovedgrunnen er at de blir for opptatt av trafikk og salg mens innholdet ikke får hovedfokuset. Merkevarene har også en tendens til å ha enveiskommunikasjon, noe som ikke fungerer på Wiki plattformer.

I dag bruker flere og flere av oss internett for å få informasjon og meninger om produkter/tjenester. Wales har også noen strategier rundt dette.

Dette er et meget interessant intervju du bør få med deg. Fra AdAge. Se video: