Gratis video på dine nettsider?

I USA har nettsiden RedLasso eksistert i noen år. De ble først saksøkt av CBS, FOX o.s.v. fordi de rett og slett lot bloggere og andre klippe og mixe fra alle tvsendinger i USA( ikke betal-tv riktignok).

Nettsiden var nede en lang stund, men er nå oppe igjen. De største tv-nettverkene er ikke med, men du kan finne mye bra og ny video på RedLasso. Nettsiden kan være treg til tider, og videoene har fått en liten overlay annonse, men allikvel verdt å ta en titt innom. I  Norge er det egentlig bare NRK som lar bloggere fritt hente ut video, da på P3TV sine egne nettsider.

Redlasso mente de kune bruke «sitatrett lovgivning» i sin argumentasjon, men fikk ikke medhold i dette.  Tv-selskapenes copyright står nok sterkere enn bloggeres rett til å henvise til tv-klipp på egen nettside. YouTube får holde enn så lenge..