Hva er søkemotormarkedsføring

En kjapp oppsummering av begrepet søkemotormarkedsføring også kalt SEM:

SEM er alle tiltak rettet mot søkemotorene. Veldig enkelt kan man si: SEO + PPC = SEM

Er du en av dem som lurer på hva søkemotormarkedsføring er? Sliter du med å vite forskjellen på SEO, SEM og PPC? I disse slideshowene får du en rask gjennomgang av hovedtrekkene i disse begrepene. Et annet begrep som også benyttes er søkemotorannonsering, en samle term for betalte annonser i søkemotorene. Du får også en god oversikt over hvordan du jobber med Google Adwords, og gode tips til skriving av tekstannonser/ sponsede lenker. I slideshow 2 får du en kjapp intro til SEO for deg som er nybegynner.

Legger også merke til at Facebook annonsering blir puttet i samme sekk som SEM, noe som blir misvisende, det samme gjelder MyAd. Likheten er betalingsmodellen og annonseutformingen, og man kan argumentere for at annonsenettverket MyAd gir deg dobbel eksponering da de fleste faktisk er på andre nettsteder enn søkemotorer… For de fleste kunder er Facebook en del av «internett markedsføringsgreia» så kanskje like greit å ikke forvirre de enda mer. Kanskje begrepet BETAL FOR KLIKK hadde dekket bedre enn søkemotorannonsering.

Den er ikke med i slideshowet, men sjekk også ut AdPower.no som er en betal pr klikk modell for alle nettsidene i Edda media.

Fra Webhuset Roadshow i Oslo
Slideshow fra foredraget til Magne Uppman i Quality Search Marketing

Hva er SEM?

Introduksjon til SEO  av  Agnete Tøien Johansen også fra Quality.