Tjen penger på blogg – del 1

Her er noen metoder:

  • Automatiske tekstannonser og bannerannonser
  • Selge egne tekst og bannerannonser
  • Betalte blogginnlegg
  • Affiliate inntekter på anbefalinger/ produktomtaler
  • Direkte salg av produkter eller tjenester
  • Indirekte inntekter som firmablogg ved å videresende kunder til den «egentlige» firmanettsiden
Tjen penger på blogg

Automatiske-annonser?

Del 1 i serien – Tjen penger på blogg – vil omtale automatiske annonser

For nybegynnnere anbefales Google Adsense. Det er gratis å bruke og konto oppretter du på noen få minutter. Du må riktignok registrere bankonto, motta sikkerhetskode og noen andre formaliteter. I blogger.com har du et eget valg under innstillinger. Her kan du klippe og lime inn adsensekode og velger plasseringer,  veldig enkelt å greit. På WordPress eller annen type blogg må du klippe og lime inn koder der annonsene skal synes.

Obs Obs: Har du en annen gratis blogg en Blogger.com er det stor mulighet for at du ikke kan ha egne annonser. Les retningslinjene hos din bloggleverandør.

Adsense har også fyldig informasjon om hvilke plasseringer som fungerer best, og du kan stille inn valg som: bare tekst eller bare bildebannere. Standardinnstillingen er en mix av begge.

Annonsene som distribueres nettsiden din avhenger av bloggens innhold. Skriver du blogg om mote får du sannsynligvis annonser for klesbutikker. Skriver om tips for studenter vises det annonser for kurs og undervisning. Penger mottar du kun når noen klikker på annonsene. Du vil aldri få vite prosentandeler og nøyaktig pris pr. klikk, men i Adsense får du et estimat på inntekter basert på sidevisningene dine og klikkprosent (ctr) på annonsene.  Hva folk betaler for klikkene sine varierer kraftig fra bransje til bransje, og hva du skriver om vil ha stor innvirkning på fremtidige inntektsmuligheter.

Nettsiden Estrategi.no har nylig laget en superbra video om Adsense, og hvordan du kan tjene mer penger på annonsene!
Les saken og se video

Andre annonsenettverk

Det finnes mange andre automatiske annonsenettverk som bl.a. norske massevis.no

Tradedoubler.no er en av de største i Norge på bannerannonser. Her kan du lage konto, og hente ut bannere til bloggen din. De fleste annonseprogrammene på Tradedoubler betaler deg pr. salg, så her får du virkelig testet om dine besøkende er «bookers» og ikke «lookers»…

For tips om flere annonsenettverk kan du lese bl.a:
Norskeplugins.com

Glabladet.no har laget en kjapp guide om Adsense. Glabladet har mye bra artikler om blogging og inntektsmuligheter.
Du bør også lese at han har kuttet ut Adsensen på nettsiden sin!

Har DU tips om andre annonsenettverk? Send oss linkene og vi legger de fortløpende ut i denne saken.

Ok, du har annonser på nettsiden. Hva nå?

Som regler tar det noen uker og måneder før det tikker kroner inn på konto…

Å sette opp bannere og tekstannonser på et nettsted går ganske raskt. Å tjene penger på dem kan kreve tålmodighet. Har du 60 000 daglig lesere på bloggen din, vil du tjene penger uansett. Men med kanskje 50 – 200 innom om dagen så må du jobbe hardere for klikkene.

Uansett antall besøkende anbefaler jeg at du installerer Google Analytics for å måle trafikken på bloggen din. Dette kan være en god hjelp, da du ser hvilke søkefraser som gjør at folk besøker nettsiden din. Du får også se hvilke nettsider som har flest innganger. De fleste kommer desverre ikke alltid rett inn på forsiden på nettsiden…
Med denne informasjonen kan du målrette annonsebokser og bannere på en bedre måte.

Slutt på Del 1.

Følg med på Timepoint.no fremover for flere artikler om å tjene penger på bloggen din.