Uetiske SEO og SEM teknikker

Det er ikke lett å rangere seg høyere på Google, men er du desperat, blakk, lav moral er det metoder.

Jeg har valgt å legge denne artikkelen i både SEO og SPAM kategorien, da det er mange gråsoner i dette feltet.

Å definere hva som er uetisk eller kreativt er vanskelig, og alle som har jobbet med SEO / SEM endel vet forskjellen. Spesielt du som har mange nettsider har sikkert lagt opp bedre linker/tekst til dine egne nettsider enn de egentlig fortjener. Dette er velkjent, alle gjør det, så klart du linker til alle nettsider du eier selv.

Jeg kommer bare til å ramse opp teknikker og metoder som er mulig, og vil ikke anbefale eller oppfordre til bruk av disse.
Vil du lære mer om blackhatseo anbefaler jeg å ta en titt på siden www.blackhatseo.no
Du bør også se NRK programmet FBI om juks i Google

Ghost profiling

ghosting
Spambuster...

Oki, det er mange forumer der ute. VG, Dagbladet, blogger, forumer, Twitter, osv. Det er ikke noe automatikk i at disse mediene nevner din nettside. Er nettsiden din bra vil folk linke til den uansett, men du er grådig og vil ha flere linker. Du bør ha tilgang på flere PC’er da mange forumer kan blokkere deg på IP adresse. Lag kontoer under et annet navn, delta i debatter osv, bygg kred, deretter kan du legge inn link til deg der det passer. Handler nettsiden din om iPhone, kan du i prinsippet skreddersy nettsider til spørsmål i et forum. Altså du svarer på innlegg med ditt fantastiske svar og link som løser problemet… Dette er tidkrevende men kan gi deg mange relevante linker. Føler du at det blir for «spammy», oppgi andre linker også. I et et reiselivsforum kan du oppgi 3 konkurrenter og deg selv, og bygge merkevare. På Twitter kan du søke opp folk som snakker om emner, og deretter sende tips og linker, evt kaste deg inn i debatten.

Blir Ghost Profiling for uetisk for deg, så kan du gjøre det etisk ved å be en god venn gi deg positiv omtale isteden. Problemet er at ingen av vennene dine kan SEO, så du må instruere de, og det blir uetisk allikvel…

Tenk over dette: Er det galt å omtale seg selv positivt på internett, eller er det bare PR og selvskryt? Er det forbudt?

Kartell virksomhet

monopol1
Fritt marked er bra, men monopol er best....

Du selger eller har nettside om et produkt eller tema. Kanskje en nettside ikke er nok? Start opp gratis blogger om ditt tema, evt. lag underavdelinger med egne nettsider som er mer nisje preget. Dette kan også gjøres via Google Adwords. har du 5 kamerater som styrer dine 5 andre nettsider som alle selger det samme eller bare skal sende trafikk til deg har du et lite kartell. Det er ikke snakk om ulovelig prissamarbeid, men mer som å dytte kundene inn i butikken.

Tidkrevende og vanskelig, men mange gjør nettopp dette. Når nettsider blir kjøpt opp av større aktører blir målet ofte for en mindre nettside å pensle trafikken over til den nye eieren.

Husk at kartellet settes opp med det målet at du skal «eie» alle førsteside treffene på et gitt Google søk.  Tar du i tillegg å oppretter 10 Google Adwords kontoer og betaler for plass 1-10 vil du ha monopol, men det koster..

Infiltrer en stor nettavis

katt
Kjenn noen med tilgang til høy pagerank

Har du en venn i en stor nettavis som eks. VG, DB, Nettavisen eller Aftenposten som kan legge inn linker kan du raskt booste nettsidene dine.  Sjansen for at vennen din vil gjøre dette er relativt liten, men du kan forsatt gjøre noen stunt. Hvis du har en nettside som omtaler et spesielt tema, så kan av og til en journalist gi en artikkel merverdi med å legge inn nyttige linker. Du må derfor sende en proff e-post hvor du skryter uhemmet av saken til journalisten, og spørre om ikke denne linken er relevant for leseren.

Enda enklere er å sette opp en rask blogg, og melde seg på Twingly. Trikset her er å ikke gå i Google Adsense fellen. En slik blogg vil handle om ditt tema, og bør ha lite eller ingen reklame, da bortsett fra å nevne din nettsider der det passer.

Gi Google illusjon av godt innhold

google-logo
Google innhold er bra seo innhold...

Alle i SEO bransjen snakker om at godt innhold er det som gir deg høy rangering, noe som til en viss grad stemmer. Hvordan kan Google sin robot vite hva som er bra innhold og hva som er søppel? Google kan såklart anta at flere linker inn betyr bra innhold, men de måler også hvor «rikt» innholdet på nettsiden er..

Jeg har en teori som på mange måter kan være effektiv og samtidig gi deg et godt innhold.

Google driver business, og jeg mener de kan ha lagt inn noen punkter i algoritmene sine som du kan utnytte. Siden Google lever av å levere bra søketreff med godt innhold for brukeren vil de analysere om siden har bilder, video, flash i tillegg til tekst. Andre interaktive elementer vil også trolig være positivt for Google’s måling av kvaliteten.

Som endel av SEO’en din kan du da sette inn en YouTube ( google eid) video med ca samme nøkkelord som teksten din, legg til en Google map, gi bildene logiske navn evt en FLICKR feed. For å blidgjøre Google mer kan du også sette inn en Google kalender – les mer om Google Web Elements

Å sende brukeren til en nettside med YouTube videoer, Google maps osv. er ikke bare bra p.g.a. at video og kart er bra innhold, men også fordi Google da holder på brukerne også etter at nettsøket er ferdig. I denne teorien vil faktisk en Adsense kode også gi høyere rangering..

Har du noen tanker, tips og gjerne kreative seo og sem teknikker – legg igjen en kommentar.