Ny Trend: Større øyne med Sirkel linser!

For den som er forfengelig fins det alltid noe nytt  å prøve seg på. Sirkel-linsene gjør nå sitt inntog I USA og Europa. Trenden kommer fra Japan, fra det Asiatiske Animee og Manga miljøet, og har allerede rukket å bli svært populært på Amerikanske college campuser. Linsene har en forstørrende effekt på øyet og gir den som bruker dem et barnslig dukkeliknende utseende.

Du visste kanskje ikke at det var selveste Leonardo Da Vinci som oppfant kontaktlinsen da han lyktes med å endre styrken på hornhinnen ved å senke ett øye ned i en bolle med vann. Siden den gang har kontaktlinser hatt en rivende utvikling fra de første linsene som ble laget av glass og senere ren plastikk frem til dagens linser som er utviklet ved hjelp av avansert plasma og nanotekonologi. I dag finnes det linser I alle mulige former og varianter for både de yngste barna og voksne. Torisk myke linser, rigid gas permeable linser (RGP), myke langtidslinser, bifokale myke dagslinser, fargede RGP-linser, langtids RGP-linser, myke engangslinser, UV-beskyttende linser, er bare en fraksjon av mulighetene som finnes på markedet. Linser er generelt sett betraktet for å være svært enkle og trygge i bruk og det finnes flere nettbutikker i Norge som tilbyr billige og gode linser på nett. Dagens linse teknologi er svært god og tilbyr store valgmuligheter.

I tillegg til standard synskorrigerende linser, finnes det nå også kosmetiske linser. De fleste har nok fatt med seg trenden med fargede linser som gjør det mulig å endre øyenfarge. Opaque og Tinted er de mest vanligste valgmulighetene. Opaque linser passer best for de som har mørke øyne da de ikke slipper noe av den naturlige øyefargen igjennom, mens Tinted kan gi god effekt for de som har lysere øyne og ønsker å fremheve sin egen farge. Tinted dekker med andre ord ikke like godt som Opaque. Fargede linser er ett godt alternativ for den som liker å eksperimentere med skjønnheten eller bare vil fiffe seg opp til fest.

Men hottest på markedet nå er altså sirkel linser og de skiller seg ut fra vanlige fargede linser da de ikke bare dekker irisen på øyet men også noe av det hvite. Trenden ble popularisert i USA av Lady Gaga, da hun mest sannsynlig brukte data teknologi for å forstørre øynene sine i musikk videoen “Bad Romance”. Dette førte til massiv kopiering blant Asiatiske linse produsenter.  Linsen er for tiden ulovlig både I USA og Norge, men det hindrer ikke ivrige fans fra å importere dem via internett. Dette har vekket stor oppsikt blant øyeleger i USA som er bekymret over ukritisk bruk. Dette har likevel ikke hindret amerikanske jenter fra å kjøpe linsene. Produsentene forteller om massiv etterspørsel fra Canada, USA og Europa. Nå gjenstår det bare å se om det tar lang tid før linsene dukker opp på det norske markedet.