Starte med profilering, bildekor og t-skjorte trykk?

For mange år siden var jeg en ivrig produsent av både bildekor, skilt og t-skjorter med logoer.
Hva trenger man for å komme igang til en billige penge?
Her kan du lese mer om hvilke maskiner og utstyr du trenger for å starte med profilering.

Kjøp deg en skjæremaskin – Tre ting på en gang!

Med en skjæremaskin vil du kunne produsere både folie til bruk på bil/ vindu, tekstiler og klistremerker til skilt og plater.

En av de mest brukervennlige maskinene  er Signpal Puma. Det ligner en printer,  har ikke printerhode, men en liten kniv som skjærer i folien du setter inn i maskinen.

Skjæremaskin

Du vil også trenge Software som snakker med skjæremaskinen. Jeg anbefaler å starte med SignPal, da programmet er lett å koble mot Puma.

Prisen på skjæremaskin + software bør ikke koste mer enn 30 000,-. Ta en telefon til Jacoben reklame i Kristiansund, så vil du få gode råd og veiledning. De har nå den billigste skjæremaskinen fra Roland til ca 15 000,- som kan konfigureres med CorelDraw og Adobe Illustrator via plugin.

Et lite lager med vinylruller og folie

Du trenger egentlig ikke lager, da mange leverandører i Norge leverer matriell med Bring neste dag. Men for å øve deg vil jeg anbefale å kjøpe 10 m hvit og 10 m svart vinylrull, og det samme i folie ( tenk stort klistremerke.). For sistnevnte trenger du ekstrautstyr som pinsett, applikasjonsrull og en plastsparkel. Vil du trykke på tekstiler må du også gå til innkjøp av en varmepresse ( koster ca 16 000,-). Og du bør også ha noen hvite og svarte t-skjorter du kan prøvetrykke. Så det er billigere å kun teste bildekor og skiltprofilering i oppstarten, men mange kunder vil ha tekstiltrykk + bildekor.

Vil du teste å lage skilt kan du bestille hvite plastplater hos Plastkompaniet.no

Din første utskjæring

Har du skaffet deg en Puma fra GCC så er det bare montere folierullen i maskinen. De fleste skjæremaskiner har en testknapp og en regulering av hvor «hardt trykk» det skal skjæres i folien. Her det stor forskjell på instillingen for vinylfolie og bildekorfolie. Testen skjærer ut en liten firkant, test til folien er lett å pelle av, uten at det «lugger» eller at det skjærer for dypt ned i underfolien.

Skjære ut speilvendt?

For t-skjorter må du speilvende trykket ditt i tegneprogrammet. For bil, skilt og vindusdekor vil det kunne være nødvendig å speilvende når du skal montere på innsiden av ruten.

Viktige teknikker du bør lære deg

Å skjære ut å gjøre folien klar for applikasjon er et viktig forarbeide for et bra sluttresultat.

Vinylfolie for tekstiler kan klargjøres med pinsett, og er noe man raskt lærer.

For bildekor og vindusdekor må du overføre merket til en applikasjonstape. Her kan du bruke folieskrape eller anskaffe deg en maskin som gjør dette for deg.

Skal du montere bil/ skiltdekor, begynn med på en side og appliker ca halvparten til merket sitter på underlaget, deretter kan du starte på motsatt side. Bruk tape for å feste dekoren opp, for oppmåling og enklere montering.

Skal du montere frostet glass på et vindu, bør du spraye litt såpevann eller spesialvæske, slik at folien beveger seg litt. Deretter må du presse ut overflødig væske og luftbobler med folieskrape.

Få nye kunder?

Da kan du lese andre artikler om digital markedsføring her på Timepoint.no.