Gratis søkemotoroptimalisering verktøy – Møt Nibbler

Søkemotoroptimalisering verktøy kan finne feil på nettsider, forbedringsmuligheter, brukervennlighet, sosial medier m.m.
Her ser vi nærmere på Nibbler fra Sitebeam/ Silktide.

Nibbler Screenshot

Når man jobber med seo har man ofte sine favorittverktøy. For hvert aspekt innen seo finnes det spesialverktøy og  software. I en hektisk arbeidsdag gjør verktøy som nibbler.silktide.com jobben mer oversiktlig. Innen kategorien «SEO Score» eller «Website Score» liker mange betalte løsninger som SeoSiteCheckup, Moz, WooRank osv.

Nibbler er gratis, så den sjekker kun 5 sider for deg ( betalt versjon sjekker flere).

I skjermbildet over, har jeg sjekket nettsidene til Proterm Service. Nibbler er ikke helt på nett her. Den finner ikke firmaet sin Google + side, men resten stemmer.  For at Nibbler skal ta med dine sosiale medier i sitt resultat, må det ligge link til disse på forsiden ( eller de 4 neste undersidene den sjekker).

Nibbler fungerer utmerket for å se om nettsiden din har optimalisert:

  • Titler og meta tags
  • Mobilvennlighet
  • Bilder
  • Overskrifter
  • Mengde tekstinnhold

Det er viktig å huske at Nibbler ikke gjør noe seo for deg. Den sender en bot ( Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-GB; rv:1.9.1.3) Gecko/20090824 Firefox/3.5.3), og sjekker nettsiden din etter sine parametere.

Når andre seo verktøy ikke finner feil, kan faktisk Nibbler gi deg inspirasjon og hjelp for videre arbeid på en tilsynelatende søkemotoroptimalisert nettside.