Hvordan skrive godt på nett

Med dagens uendelige antall blogger på nettet er det viktigere enn noen gang å skrive godt innhold. Konkurransen om lesere har aldri vært større, så om du ønsker en nettside med mange treff, er det en rekke ting du må passe på.

Fra personlige blogger til livsstilblogger og firmanettsider – utvalget er stort. Hvem som helst kan lage seg en blogg der de skriver om deres liv, interesser og gjøremål, og det er alltid noen som ønsker å lese om det. Det vanskeligste er imidlertid å holde på leserne sine, og det er der disse tipsene kommer inn.

Kjenn leserne dine

Å kjenne leserne dine er kanskje det viktigste du kan gjøre. Om du vet hvem som leser det du poster, kan du mye enklere få flere treff på hver artikkel. En moteinteressert person klikker inn på motebloggen din for å lese om mote, ikke om hva du spiste til frokost. Nyhetssider gjør det på samme måte, som for eksempel Bet365 sine tippekunder. De ønsker å lese om det de kan tippe på, så de har en nyhetsside om sport.

Ikke prøv å være morsom

Humor fungerer sjeldent i en seriøs artikkel. Med mindre nettsiden din skal være humoristisk bør du prøve å holde deg unna for mange vitser og ordspill. Jo mer seriøst du skriver, jo mer seriøst tar de artikkelen din.

Bruk linker for å underbygge argumentene dine

Det trengs litt trening for å skrive gode poster på nett. Bilde: Flickr
Det trengs litt trening for å skrive gode poster på nett. Bilde: Flickr

I stedet for å skrive om noe som allerede er skrevet om tidligere, bør du linke til artikler der poenget ditt allerede er skrevet om. Å være nytenkende er viktig, så å skrive om det samme som andre har skrevet om, vil være bortkastet. Har du imidlertid lyst til å skrive om et tema som er dekket av mange andre tidligere bør du prøve å ta diskusjonen eller poenget videre ved å skape en ny innfallsvinkel.

Skriv lettlest tekst

Hadde denne artikkelen blitt skrevet i én paragraf, uten overskrift for hvert punkt og ekstremt lange punkter, er sjansene for at du hadde lest dette punktet veldig små. Del opp teksten og ikke skriv altfor lange setninger. Folk flest som leser på internett skanner artiklene i stedet for å lese alt. Deler du ikke opp teksten vil de da ikke komme tilbake for å lese mer.

Les også gjennom det du har skrevet før du publiserer det. Føler du det er lettlest selv?

Tro på deg selv

Om ikke du tror på det du selv skriver, hvorfor skal da de som leser artikkelen din tro på det? Vær selvsikker når du skriver. Gjør research og stå for synspunktet ditt. Som i punkt tre, link til andre nettsider som viser til hva du skriver om. Selvtillit tar deg langt.

Ikke ta deg nær av «haters»

Ikke ta deg nær av det om noen misliker det du skriver og kommenterer negativt på innlegget ditt. Sånn er livet. Alle er ikke enige om alt. Igjen, som i forrige punkt; tro på deg selv og vær selvsikker.