Alternativ til banksparing – Følg en proff aksjeportefølje

Kan man tjene penger på aksjer uten å være ekspert? Ja, du kan få gevinster på stigning i aksjekurser ved å følge ekspertråd, men for mange er det fort  å bli «glad» i bransjer og selskaper. Resultatet er er at man blir sittende på verdipapirene for lenge. Nyheter som kan sende aksjens verdi til bunns, rammer som oftes småsparere.

De siste årene har nye trading platformer og binære trading muligheter gitt mannen i gata tro på en pengemaskin. Mange har tjent penger, men like mange har tapt store beløp ved gearing og spekulativ shorting. La pengene bli på bankkontoen. Du skal ha lang erfaring før du går løs på valuta, råvare og shorthandel.

Så hva kan være et alternativ til kjedelig banksparing?

Er du av typen som syntes sparing er vanskelig eller kjedelig? Da kan en privat aksjeportefølje passe ditt sparebehov. Dette er langsiktig sparing og samtidig spennende. Du må ha tilgang på aksjehandel og penger du kan investere.

Mange banker, finansaviser og meglerhus har egne anbefalte aksjeporteføljer. Ta eks. månedsporteføljen til Pareto. Her publiseres det anbefalte aksjer hver måned. Følger du rådene slavisk kan du historisk se gode stigninger i verdi sammenlignet med hovedindeksen til Oslo børs.