Noen av de beste SEO strategiene for gaming hjemmesider

Gaming har vokst til en enorm bransje i løpet av årene, og særlig internett har bidratt til den store veksten bransjen har hatt. En stor andel av antall nettsøk som foretas er spillrelaterte spørsmål, noe som også viser at interessen for området er stor. Gaming industrien er samtidig en industri som har mange, store konkurrenter og konkurransen er sterk.

Her gir vi deg derfor noen tips til hvordan du kan bruke strategier for søkemotoroptimalisering (SEO) til å øke antall besøkende til ditt nettsted og dukke høyt opp i søkeresultatene.

Legg en strategi og plan på forhånd

De færreste suksessfulle personer og selskape, som Starburst har kommet dit de er i dag uten å ha hatt en strategi eller plan på forhånd. Dette er særlig viktig i en bransje hvor konkurransen er sterk og konkurrentene mange. Enten man driver en blogg om gaming eller om man er et spillutvikler selskap, vil en god SEO-strategi kunne lønne seg, så lenge man gjør det på riktig måte. 

Som del av den fremtidige planen for nettcasinoer er det viktig at man er klar over hvem kundene sine er og hvordan man skal nå dem. Skal man for eksempel skrive en artikkel om bingo er det lurt å benytte seg av søkeord som mange benytter i sammenheng med temaet, som for eksempel bingo regler. På denne måten vil man komme høyere opp i søkeresultatene når noen leter etter bingo regler på nett, og øke sjansen for at flere personer besøker hjemmesiden din.

Bruk videoer som innhold

Ettersom de fleste gamere ofte vil foretrekke videoer som medium, fremfor andre former som for skriftlig innhold, kan det være lurt å ha videoinnhold på hjemmesiden sin. Dette vil øke sannsynligheten for at man fanger oppmerksomheten til den målgruppen man ønsker, fremfor om man skriver en lang artikkel uten bilder og fengende innhold. 

De aller største hjemmesidene på internett som er gaming relaterte er YouTube og Twitch, som begge i stor grad baserer seg på videoer som innhold. Her kan man så bruke søkeord som vil generere besøkende i beskrivelsesteksten for videoen for å dukke opp i søkeresultater. Man bør også legge til linker i videoene, som er en av de beste metodene for å øke trafikk til hjemmesiden sin. 

Når man lager videoinnhold bør man samtidig huske på å bruke et relativt likt format for hver video, slik at de besøkende gjenkjenner dine videoer og man skiller seg ut fra resten av konkurrentene på markedet.

Besøk spillforum og bruk backlinking

Det finnes en rekke spillforum som benyttes aktivt av en stor andel gamere verden over, hvor man kan delta i tråder og linke til sitt nettsted dersom det er relevant for tråden. På denne måten kan man delta på plattformer hvor man kan finne en mengde potensielle besøkende til nettstedet man driver, og det vil være relativt stor sannsynlighet for at man kan øke trafikken. Man må derimot passe på at linkene man poster er relevante og at det ikke fremstår som useriøst spam-innhold.