Tips for deg som skal flytte

Flytting er for mange en komplisert prosess med en masse å holde styr på. For å lette dette har vi samlet en liste over de viktigste tingene du må vurdere for at flyttingen skal kunne gå så smidig som mulig uten vanskelige og dyre overraskelser.

Ordne alt forarbeid tidlig
Som de fleste vet, er det mye å huske på før man flytter. Det viktigste er kanskje å endre adresse i tide, slik at viktig post som fakturaer og så videre kommer frem til riktig adresse. Hvis du ikke gjør dette, kan det dessverre føre til dyre gebyrer, så vi vil råde deg til å fikse adresseendringen så snart du vet den nye tilgangsdato til ditt nye hjem. Selg gjerne det som skal selges i god tid før flyttingen, både for å redusere stresset i dagene før flyttingen, men også for å få en god pris for tingene dine. Hvis du planlegger å kjøpe nytt til det nye stedet, kan det være en god ide å forberede deg i god tid, slik at du kan ordne leveranser direkte til det nye stedet.

Taktisk oppakking og rengjøring

Ved å pakke taktisk og trygt, reduserer du både risikoen for at ting går i stykker, men letter også oppakking av flyttekassene. Det beste er å tydelig merke hver flyttekasse med innholdet, og deretter forberede noen flyttekasser med de viktigste som trengs i løpet av de første dagene på det nye stedet. Dette kan være noen kjøkkenutstyr, klær og sengetøy, slik at du ikke trenger å rive rundt alle flyttekassene på stedet.

Når det gjelder rengjøring, er det viktig å bruke ekstra tid slik at rengjøringen blir gjort ordentlig. Hvis du har mulighet til å få hjelp av familie og venner med flytterengjøring, er dette super da det er mye arbeide og lett kan slite på kroppen. Sjekk gjerne med utleier eller forening hva som skal rengjøres, så du ikke går glipp av noe og må betale dyre ekstra gebyrer!

På sted i ditt nye hjem

Når du er på plass, kan det være greit å legge de rette flyttekassene i rett rom med en gang. Det kan også være fint å kjøpe det viktigste til kjøleskap og fryser, eller bestille med hjemlevering. Hvis du vil ha noen spesielle skilt på ytterdøra, skal disse gjerne bestilles noen dager før flyttingen slik at de kommer frem i tide. Mange bruker etiketter med «ingen reklame», «vokt deg for hunden» eller lignende, og her kan du enkelt designe dine egne klistremerker med logo.

Til slutt vil vi minne deg på at ingen forventer at alt skal se perfekt ut når du flytter inn. La det ta litt tid før alt er klart så du virkelig blir fornøyd med alt interiør og dekorasjoner. Å flytte kan være det perfekte tidspunktet for å skape drømmehjemmet ditt, og derfor vi vil minne deg på å ikke stresse den prosessen.