Verner Panton

Mange har kjennskap til Verner Panton (1926-1998) og hans design.Den danske interiørarkitekten og møbelformgiveren har satt sitt preg på mange hjem. Mange vil kalle stilen hans typisk 60-talls, og mange av møblene hans er i plast i sterke farger. 

Verner Panton var en av 60-tallets mest toneangivende designere, og hans arbeid konsentrerte seg rundt belysning, møbler og romdesign. Han var ikke redd for å gå nye veier, og eksperimenterte både med former og farger. De materialene han oftest brukte var plast, glassfiber og stål. 

Som så mange andre startet Verner Panton karrieren sin som ansatt ved et annet firma. Fra 1950-52 var han assistent hos Arne Jacobsen, som var en annen svært anerkjent designer i Danmark. Det var her han startet arbeidet med å designe stolen Mauren. Etterhvert begynte han for seg selv, og stolene ble stadig mer iøyenfallende og spesielle. Panton-stolen, eller S-stolen, er en av de mest ikoniske stoldesignene hans, og den er fortsatt populær blant mange. Denne stolen er spesiell, da den er laget i kun ett materiale, og stolsetet, ryggen og beina er i én og samme del. I tillegg er dette en stol som er enkel å stable. Det var en annen møbeldesigner, nemlig Ludwig Mies van der Rohe, som først begynte å utvikle denne stolen, men Verner Panton fulførte designet i 1960. 

Som du kanskje skjønner var Verner Panton opptatt av nyskaping og futuristisk design. Og det er ikke kun møblene hans som finnes i tusenvis av hjem verden over. Hans lampedesign har også blitt omfavnet. Panton var glad i sterke farger og likte å leke med geometrisk utforming. Han var opptatt av kvalitet og godt håndverk, såvel som at produktene skulle være funksjonelle og flotte å se på. Vil du vite mer om Verner Panton sine produkter, anbefaler vi å gå inn på linken. 

Og nettopp det er lampene til Verner Panton. Du finner et bredt utvalg av disse på https://lampemesteren.no/ Med en sånn i hus er du garantert et blikkfang som gjestene dine vil misunne deg. Men, som nevnt, er ikke bare lampene fantastiske å se på. De er også laget med et mål om å gi deg god belysning – uansett årstid. Designet er relativt likt det vi fant på 50- 60- og 70-tallet, men med sin tidløse utforming er de like aktuelle i dag som de var den gangen. Du vil se at så fort du får en Verner Panton-lampe i et av husets rom, vil dette rommet løftes flere hakk. For så flotte er disse lampene!