Hvordan man oddser på nettet

Mange sportsentusiaster, og spesielt fotballentusiaster, spiller i dag odds på nettet.  Fotball er den desidert mest populære sporten å oddse på, og Premier League er helt klart den mest populære ligaen å spille på.  

Oddsing, betting eller tipping er noe vi nordmenn har gjort i flere tiår. I begynnelsen var det først og fremst fotball nordmenn elsket å spille på, men nå kan vi dessuten spille på all slags sport fra fotball og håndball til tennis, ishockey og trav. Med utviklingen av internett har tipping blitt mer og mer populært og har fått en enda større plass i hverdagen blant sportsinteresserte. I gamle dager skulle man ned på kiosken eller butikken for å tippe, men i dag kan man trygt og enkelt spille fra datamaskinen eller smarttelefonen sin.

Ulike spilltyper

Ettersom tipping har blitt mer og mer populært, har det også vært en utvikling i hva du kan spille på. I gamle dager hadde man ikke så mange valgmuligheter, og man kunne bare spille på hjemmelaget, uavgjort eller bortelaget. Det var ikke de store mulighetene den gang, men det har endret seg nå. I dag har man nemlig muligheten til å spille på et utall spilltyper som åpner for mer spennende tilbud og langt flere muligheter for den dyktige spilleren. Man kan spille på alt mellom himmel og jord, innenfor alt fra kultur til politikk. Nordmenn satte for eksempel omsetningsrekord når det kommer til politiske spill under det amerikanske presidentvalget i år, noe VG skrev en artikkel om. Nedenfor er noen av de vanlige alternativene man kan finne i dag.

Over/under

Det er ikke uvanlig at lag som møter hverandre kjenner hverandres spillestil. Derfor blir noen kamper også ganske forutsigbare med tanke på om det blir en defensiv eller offensiv kamp. I defensive kamper vil man ofte se resultater som 0-0, 1-0 eller 1-1 til sist. Har man en mistanke om at det blir en defensiv kamp, så kan spilletypen over / under være god å bruke. Her satser du på hvor mange mål som kommer i kampen, og det spiller ingen rolle hvilket lag som scorer. Hvis du for eksempel spiller på mindre enn 2,5 mål, vinner du eksempelvis med resultatene 2-0, 1-0, 1-1, 0-1, 0-2 eller 0-0 – uansett hvilket lag som vinner eller scorer målene i kampen.

Livebetting

Hvis du er en god analytiker og kan forutsi hva som skjer underveis i kampen, er livebetting eller direktetipping den perfekte spilletypen for deg. Her kan du virkelig få testet fotballhjernen din, og justere det du vil spille på kontinuerlig etter hvert som kampen skrider frem. 

Men husk å spill med måte, og aldri spill for mer enn du har råd til å tape. Skulle du være i tvil om du kanskje er i ferd med å bli spilleavhengig, kan du få gode råd og hjelp hos Hjelpelinjen. 

Resultat

Mange fotballfans har ofte sagt noe som «dette er en typisk 0-0-kamp». Hvis man kan forutsi slike ting, hvorfor ikke gjøre noe med det? Når man spiller på resultat, så handler det om å treffe det nøyaktige resultatet av en kamp. I tillegg til å kun satse på det endelige resultatet, kan du også spille på hva stillingen er i pausen. Det er et stort antall spennende spilltyper i denne spillesjangeren for den som er flink til å forutsi hvordan kampene vil gå.