Biometri er fremtiden

Du griper telefonen for å sjekke om lønningen har kommet inn på konto. Først presser du tommelen en gang for å åpne telefonen, deretter presser du igjen på bankens app for å lese saldoen. Biometri har kommet for å bli.

Stadig flere produsenter  av telefoner har de siste årene sutviklet bedre og bedre biometriske løsninger for autentisering av ulike typer funksjoner. At mobilbetaling og økonomiske transaksjoner har høy sikkerhet er selvsagt svært viktig for folk. Det er en av grunnene til at biometrisk innlogging har økt kraftig de siste årene.

Stoler på biometri

Fingeravtrykks-sensorer har fått en voldsom popularitet de siste årene. Ikke bare er det sikkert, men det er noe også eldre mennesker kan aksepte. Gamle skeptikere stoler på biometri fordi de har hørt om fingeravtrykk siden de var barn. Hvem har ikke hørt om Sherlock Holmes som gikk rundt med forstørrelsesglass og sjekket fingeravtrykk.

Fingeravtrykk var det som felte forbryterne lenge før DNA ble den mest utbredte formen for bevisførsel i kriminalsaker. Derfor appelerer denne metoden til alle, men den krevr at både maskinvaren og programvaren holder mål. Det gjorde den ikke for få år siden.

Bedre teknologi

Folk måtte irritert trykke mange ganger, og noen ganger ville ikke telefonen åpne seg likevel. Problemene var endeløse. Hender som hadde vært våte eller hender som akkurat hadde arbeidet osv førte til at telefonene nektet å åpne seg.

I tillegg kom problemer med trege systemer, hakkete systemer og systemer som gjorde at man måtte holde fingeren på en helt spesiell måte for å klare å åpne telefonen. Det ble rett og slett for vanskelig for folk.

På vei mot 100%

Etterhvert som telefonprodusentene løste slike problemer steg populariteten. I dag benytter omtrent seksti prosent av alle mennesker telefoner med fingeravtrykkssensor, selv om nesten åtti prosent av telefonene har en slik sensor, og ifølge Datatilsynet er det veldig trygt.

De fleste finansielle institusjoner har også laget apper som godtar biometrisk innlogging. Faktisk blir folk oppfordret til å bruke det fordi det er en meget sikker autentiseringsprosess. Det er bare et tidsspørsmål gamblingbransjen følger etter, så om noen få år kan folk logge seg raskere inn på ulike casino som tilbyr velkomstbonus, gratis spinn og andre fordeler.

PIN-koder størst

Pin-kodr troner fortsatt øverst på autentiseringstoppen, og stemmegjenkjenning og ansiktsgjenkjenning er mindre brukte autentiseringsmetoder, av mange forskjellige årsaker. Stemmegjengjenning  virker ikke hvis man er forkjølet, og ansiktgjenkjenning er umulig for folk med solbriller, hatt eller lue.

Likevel er det ingen tvil lenger at biometrisk autentisering er fremtiden for å åpne telefoner og som sikker autentiseringskilde for mobile lommebøker og  ulike økonomiske transaksjoner. Biometri gjør det enklere for folk. Det er raskt, sikkert og trygt.

Saldo sjekkere

Alle elektroniske lommebøker i Skandinavia benytter i dag biometrisk innlogging. Det samme gjør internasjonale aktører som Google Pay, Apple, og Samsung Pay.

Folk elsker å se hvor mye eller ofte hvor lite penger de har på kontoen. Etter innføring av biometrisk innlogging har saldosjekk eksplodert. Mange mennesker sjekker saldoen ti ganger per dag selv om de ikke har bruk for det. Mange mener til og med at biometri kan hjelpe svaksynte og eldre med innlogging