Slik kan du starte investeringseventyret

Å begynne med investeringer og det å forstå aksjemarkedet er ikke alltid like lett. Det kan virke som et bunnløst prosjekt, men det er ikke nødvendigvis slik det trenger å være. Når det kommer til å forstå aksjemarkedet, så kommer dette gjerne sammen med erfaring. Så fort du kommer i gang så kommer også mer og mer av forståelsen krypende inn.

I denne artikkelen skal vi gi deg et par tips til hvordan du enkelt kan komme i gang og hvordan du kan starte investeringseventyret på den enkleste måten. Det er en haug av aksjetips du kan lese deg opp på der ute, men her skal du få en liten start på fremgangsmetode.

Velg riktig investeringsplattform

For det første må du velge deg en investeringsplattform. Velg deg en som passer dine behov og som har de tilleggsytelsene du har behov for. Her bør du se etter brukervennlighet, mulighet for investering innfor ønskede kategorier og eventuelt om de har en tilhørende app dersom dette skulle være ønskelig. Som nybegynner kan det også være en ide å se etter CopyTrader funksjonen, som lar deg kopiere det andre erfarne tradere gjør. Da får du rett og slett muligheten til å investere akkurat slik de gjør.

Du bør også vurdere behov for oppfølging og størrelsen på gebyrer. Dersom du finner deg en forvalter direkte hos din bank vil for eksempel få en god oppfølging, men gebyrene er noe høyere. Hos en online plattform vil du derimot stå mer på egne ben, men du vil få lavere gebyrer. Du bør rett og slett velge det som passer best for deg.

Personlig økonomi og strategi

Det viktigste du gjør før du begynner med investering er å ta en titt på personlig økonomi og behov. Lag deg et budsjett slik at du får en oversikt over hvor mye du har mulighet til å investere og også hvor mye du er villig til å tape. Når du skal ta et dypdykk inn i investeringsverdenen er det viktig at du er klar over at det finnes en viss risiko ved det du skal begi deg ut på. Du trenger ikke unngå eller være redd for denne risikoen, du skal bare være klar over at den er der.

Etter du har laget deg et budsjett må du ta en titt på tidshorisonten. Hvor lenge ønsker du å holde for eksempel aksjene dine før du selger, eller hvor lenge ønsker du å investere i et aksjefond før du tar ut avkastningen. Her må du igjen ta risiko og budsjett i betraktning. Dersom du ser for deg noen mer langsiktige mål så vil risikoen synke. Det anbefales ikke at du legger opp planen din etter kortsiktige, dag til dag, mål dersom du er nybegynner. Dette innebærer mye risiko og du bør vær mer dreven før du begir deg ut på dette.

Investering kan være kjempegøy og du vil få muligheten til å oppleve en bratt læringskurve. Nyt eventyret og lær underveis. Spre eggene dine i et par kurver til og begynne med og se hvor det tar deg.