Markedsføring på Startsiden.no og Sol.no

Tenkte det var på tide med en liten analyse av 2 av de store portalene i Norge, Startsiden og SOL.
Mest beregnet for deg som vil ha trafikk til din nettside fra disse.

Er du på Startsiden og SOL?

Eierstrukturer på Startsiden og SOL

I bildet over ser man eierstrukturer på begge portalene i en litt forenklet versjon.  Men de viktigste synergieffektene som kan skapes ses, men som nødvendigvis ikke blir fulgt slavisk  for portalene skal være redaksjonellt redigert.

Eierinteresser for SOL sin del – få brukerne til KVASIR og GULE SIDER. Link mot alt i ALLER konsernet ( SOL samarbeider også med DB Medialab  les:  Dagbladet om portalen Start.no)

Eierinteresser for STARTSIDEN – linke til mest mulig innen A-pressen.

Begge vil holde på brukerne til en viss grad  og annonsørene sine, og tendensen til mer og mer egenprodusert stoff har vært stigende de siste årene.  Statistikken fra TNS gallup viser at SOL klarer å få brukerne til å bla igjennom flere egne sider, men STARTSIDEN sine  ABC NYHETER jevner dette ut.  Det være spennende å se om SOL av og til linker til ABC NYHETER ( ikke at jeg har sjekket dette..)

HVORFOR NEVNER JEG IKKE MSN?

Det er mange som bruker Startsiden og SOL som sin «startside» når de starter nettleseren sin. På TNS gallup sine lister er også portalen MSN en av de største. Microsoft sin portal har fordelen av tjenester som  hotmail e-post  ikke minst MSN messenger. MSN har også en rekke samarbeidspartnere du kan dra nytte av, men dette kommer i en egen artikkel.  Lesemer om brukertall og demografi på MSN’s produkter her

Så hvordan skal din nettside bli funnet av disse «portalbrukerne»?

Først noen tips som er gratis – og er noe alle med nettsider bør gjøre.

– Tips Startsiden om nettsiden
Finn din kategori,på bunnen av siden står det en knapp med «Tips oss».  Legg til din nettside. Da blir du funnet i ABC Startsiden’s egen søkemotor.

Tips SOL om nettsiden
SOL skal jo gi deg de beste linkene, og såklart er nettsiden din så viktig at den bør stå på forsiden som nyttig linker…
Vel for de aller fleste er dette vanskelig å få til, men har nettsiden noe unikt eller «web 2.0» over seg, er det verdt et forsøk.

– Tips Kvasir og Google om nettsiden
Grunnen til dette er at SOL bruker Kvasir som sin primære partner på søk, og hos Kvasir bør du søke inn siden din i temaguiden deres. Kvasir henter mye av søket sitt fra Google, så sørg for å at siden din dukker opp der også.

Annonsepriser og muligheter på Startsiden og SOL

For priser på Startsiden – Klikk her

For priser på SOL – Klikk her

Å ligge på førstesiden på disse portalene koster endel penger, og kan samlignes med prisene på de største nettavisene VG og Dagbladet. Begge tilbyr bannerannonser med visning og fastpriser, mens Startsiden også har noe betal per klikk under sine kategorisider, dette leveres av Yahoo Search Marketing.

Hvilket budsjett har du?

Hvis en bannerannonse til 35000 kr dagen er utenfor ditt budsjett , så er det forsatt et par ting du kan gjøre.

Sjekk søkeboksene på begge portalene, og velg et par leverandør, eks, Google,Kvasir og Gule Sider.

– Vil du nå alle i SOL og ALLER nettverket – bruk sponsede lenker hos KVASIR

– Hos Startsiden sitt eget søk er det YAHOO Search marketing og Google for verdendssøket.
SISTE NYTT: Startsiden går inn i MyAD – så i nærmste fremtid vil dette PCP systemet mest sannsynlig kunne rettes mot Startsiden.

Du kan såklart også legge pengene i søkemotoroptimalisering, men i mange bransjer er konkurransen så høy, at du i tillegg må bruke noe PCP ( sponsede lenker, betal per klikk etc.)

PORTALER IKKE FOR ALLE…

P.g.a. av at portalene dreier seg mye om brukernes daglig behov for nyheter, tjenester, underholding, video osv. så kan mange nettsteder glemme å få en link på førstesiden til portalene (gratis).  Det er lettere å få VG og Dagbladet til å linke til din side redaksjonellt enn SOL og STARTSIDEN, det er ihvertfall min erfaring. Heter du NAV eller SKANDIABANKEN får du mye gratis trafikk fra portalene, og slik må det kanskje være..

For lett tilgang til alle annonsesystemene nevnt i denne saken – Last ned vår Toolbar her

Husk å legge igjen en kommentar..