Kudos.no legges ned

Kudos.no har vært et sideprosjekt av itavisen som skulle bli det «norske digg.com». Desverre var det mange som ble for grådig og spammet stedet ned med dårlig innhold. Mange nettsteder av typen blogspot ble opprettet og drev utelukkende adsensehaing uten å bli flaue engang…

God Jul fra iT AVISEN

god-jul
Vi legger ned Kudos, og forresten: God Jul

Jeg innrømmer at jeg selv med timepoint har sendt mange saker inn til Kudos av ymse kvalitet. Men det verste jeg har gjort er nok all møkka jeg har sendt fra kjendislekkasjen.no. Riktignok er sistnevnte ment å være NM i møkkaside,  og ta for seg alle de trivielle kjendisnyhetene + vanlig underholdning.

At man kunne stemme mye på seg selv var nok noe av grunnen til at Kudos nå legges ned. Har man 2-3 pc’er med 4 forskjellige nettlesere kunne man fort stemme mye på seg selv. Kudos hadde nok et cookie+ip system for å registrere stemmer, men har man mange nok venner som stemmer så slapp man å tenke på det.

MSN reporter var også et prosjekt som måtte stenge pga for mye spam. Har måtte man ha en Windows/Messenger/live konto for å stemme, og det var litt for enkelt å lage nye kontoer eller låne kontoer av venner til slik «stemming».

Kudos en kilde til Spam og SEO inspirasjon

For meg var Kudos ( og msn reporter) et sted jeg lærte mye om spam og adsense ideer. Det var også mye godt kreativt arbeid som kom ut av Kudos.  Man oppdaget nye nettsteder, og gründere med internett startups kunne lett få eksponering mot likesinnede på Kudos. Siden alle med humor og spillnettsteder fort sprer sine beste nyheter ga Kudos også en rask oppdatering på hva som var kult av videoklipp, nye spill osv.

Jeg tror mange ble inspirert av hverandre på Kudos og det gikk litt sport i å komme høyt og ikke minst levere jevnt med godt innhold. Spesielt Glabladet.no var en ivrig bruker, så ivrig at han ble utestengt en kort periode. Med Kjendislekkasjen.no var det så dårlige saker at jeg ikke gadd å stemme på dem.  De virkelige interessante sakene fikk sin dose ærlige stemmer, og selv effektiv egenstemming ville aldri slå en god sak.

Spamming= spre nyheten om en ny sak

Etter at jeg hadde skrevet en sak på Timepoint.no var Kudos det første stedet jeg la til saken, deretter blogglisten, Twitter og Facebook. Av og til sjekket jeg Twingly partnere for relaterte saker det kunne pinges mot.

At Kudos forsvinner var kanskje en bra ting. Nå tvinges mange bloggere og adsensehaier til å tenke mer kreativt. For det første blir trafikken fra søkemotorene enda viktere enn før.

Overleve uten Kudos.no

For det første er det viktig at du legger mer vekt på din egen tekst. Du må gå horisontalt med innholdet ditt. Du må SEM og SEO optimalisere tekst og video bedre.

Du bør satse på å få en mer trofast leserskare. Verv på Facebook eller Twitter. Du kan vurdere å betale for trafikk en kort periode. Test Adwords, Myad, Adpower,Kvasir eller Facebook annonsering. Du bør lese Timepoint.no for nyttig råd og tips innen seo og annonsering….

Hvis 80% av trafikken din kom fra Kudos og du tjente noen kroner på egne annonser, så vil trafikken din sikkert vise 80% Google i dag. Og det er nok slik den bør være for et sunt nettsted. Klarer du å få skyhøye tall på henvisning og direkte trafikk er dette også veldig bra, men for å tjene max på klikkannonser er trafikken fra søkemotorene kanskje viktigere enn såkalt allianse trafikk som Itavisen «lever av». Aller konsernet sender trafikken seg i mellom, det samme gjør Schibsted med VG og E24. Du har sikkert merket at du stadig oftere ender opp hos Klikk.no, som er Hjemmet Mortensens sitt nettprosjekt. Disse har igjen trafikkavtaler med bl.a. Nettavisen.

Selv om du føler at jula blir tøff uten Kudos, så ikke heng med geipen, 2010 blir et spennende webår og det ligger mange muligheter på internett forsatt.


Så litt kultur – Speedcore smuglet ut fra Nord-Korea:

The Pyongyang Hardcore Resistance er en undergrunns anarkist gruppering fra Nord-Korea. Musikken er smugglet ut via kontakter og kan lastes ned fra deres  MySpace page. Musikerne har valgt å være anonyme..

Skrevet av Thomas Wist-Kirkemo