Alt du trenger å vite om Iphone 13 pro

Det er mange forskjeller mellom de siste modellene av Iphone som treffes markedet hvert år. Med Iphone 13 pro har Apple skapt en ny generasjon av smarttelefoner som er utstyrt med banebrytende teknologi og design. Les videre og finn ut alt du trenger å vite om det nye flaggskipet fra Apple!

Hva er Iphone 13 pro?

Iphone 13 Pro er den nyeste modellen av Iphone som ble lansert i september 2020. Modellen har en 6,1-tommers Super Retina XDR-OLED-skjerm med 2.000 nit maksimal lysstyrke og en PPI på 458. Skjermen har også en 120 Hz oppdateringsfrekvens, noe som gjør at den er mye jevnere og glattere enn andre skjermer på markedet. For å være sikker på at du ikke skader skjermen kan du besøke SkalHuset.no, hvor du kan bestille beskyttelse og annet utstyr til din nye telefon. I tillegg har Iphone 13 Pro et nytt kamerasystem med to 12 MP-bakkameraer, hvorav det ene er et wide angle-kamera og det andre et telefoto-kamera. Kamerasystemet har forbedret autofokus, bedre eksponering og forbedret bildestabilisering. Den nye A14 Bionic-prosessoren gjør at Iphone 13 Pro er 20 % raskere enn tidligere modeller, noe som betyr at den kan håndtere de mest krevende oppgavene uten å hakke eller fryse.

Hva er nytt i Iphone 13 Pro?

Nytt i Iphone 13 Pro er at den har A13 Bionic-prosessor, og den kan ta 4K HDR-video med 120 bilder per sekund. Den støtter også 8K-videostreaming, og den har bedre Face ID. I tillegg har Iphone 13 Pro to kameraer på baksiden, et 12 MP-hovedkamera og et 12 MP ultravidvinkelkamera.

Design og funksjoner

Designmessig har telefonen fått et løft, og den er tynnere og mer elegant enn noen sinne. Den har også fått et nytt kamerasystem som tar bedre bilder enn noen sinne. Funksjonsmessig er det også mye å glede seg over. Telefonen har blitt raskere, den har bedre batteritid og den støtter trådløs ladning

Kamera og batteritid

Iphone 13 Pro er utstyrt med et nytt triple-kamera system. Det har en 12 MP vidvinkel, et teleobjektiv på 12 MP og et ultravidvinkel objektiv på 12 MP. Kameraene har forbedret bildestabilisering, sensor shift for å forhindre risting og forskjellige lysforhold. I tillegg kan kameraene ta 4K video opptil 60 fps med ekte tone mapping og høyoppløselighets fotografering.

Batteritiden er også bedre enn tidligere modeller, og iPhone 13 Pro vil gi deg inntil 5 timer mer brukstid enn iPhone 11 Pro.

Pros og cons

Iphone 13 Pro er den nyeste modellen av Iphone, og det har mange fordeler. Det er en kraftig telefon som kan brukes til å gjøre mye mer enn de andre Iphone-modellene. Den har også en bedre batteritid, og den er vanntett. Men det er noen ulemper med Iphone 13 Pro også. For eksempel er den litt dyrere, og den har ikke trådløs lading.

Sammenligning med andre Iphones

Iphone 13 Pro har en 6,1-tommers Super Retina XDR-OLED-skjerm med 2.5D kantglass. Denne skjermen har en oppløsning på 2532 x 1170 piksler og gir deg HDR10+-visning med 1200 nits maksimal lysstyrke. Skjermen støtter også Dolby Vision og Wide Color Gamut (P3). I tillegg har Iphone 13 Pro et True Tone-system som justerer fargene på skjermen etter rommets lysforhold, slik at du alltid får de beste fargene.

Iphone 12 Pro Max er den nest største Iphone-modellen på markedet, og den har også en 6,1-tommers Super Retina XDR OLED-skjerm. Skjermen har imidlertid ikke 2.5D kantglass, og oppløsningen er lavere (2532×1170 piksler). I tillegg støtter skjermen ikke Dolby Vision eller Wide Color Gamut, og True Tone-systemet er heller ikke inkludert.

Iphone 11 Pro Max har en 6,5-tommers Super Retina XDR OLED-skjerm, men oppløsningen er enda lavere (2436×1125 piksler). Skjermen støtter heller ikke HDR10+, Dolby Vision eller Wide Color Gamut. True Tone-systemet er heller ikke inkludert.

Som vi kan se, har Iphone 13 Pro den beste skjermkvaliteten blant de tre Iphone-modellene. Det har også den høyeste oppløsningen og støtter flere avanserte funksjoner som HDR10+, Dolby Vision og Wide Color Gamut. Den inneholder også et True Tone-system som justerer fargene på skjermen etter rommets lysforhold.

Hvordan bruker jeg Iphone 13 pro?

For å bruke Iphone 13 pro må du først lade den opp. Deretter kan du slå den på ved å trykke på strømknappen på toppen av telefonen. Når Iphoneen er slått på, vil du se et skjermbilde med et ikon i midten. For å låse opp telefonen din, må du sveipe fra venstre mot høyre på dette ikonet.

Når telefonen er låst opp, vil du se et startskjerm-bilde med flere ikoner. De fleste av disse ikonene tar deg til apper som finnes på Iphonen din. For å bruke en app, trykk bare på det aktuelle ikonet. Noen av appene har flere funksjoner som du kan utforske når du er inne i appen.

Du kan også bruke Iphone 13 pro til å foreta telefonsamtaler, sende meldinger og ta bilder. For å gjøre dette, trykk på den aktuelle ikonet på startskjermen og følg instruksjonene på skjermen for å komme i gang.