Start et online firma fra bunnen av

Er du en av de som har en grunder i magen, og drømmer om å starte ditt eget firma? Da kan du lære mer her, om hvordan du kan gå frem for å oppnå drømmen. Denne fremgangsmåten er ikke satt i stein, men er en god pekepinn for hvordan du kan komme i mål. Hvor herlig hadde det ikke vært å selv bestemme over arbeidsdagen din?

Det er mulig og mange har gjort det før deg. Nøkkelen er å stå på, og ikke gi opp når ting ikke går helt din vei. Alle som starter et firma, vil på et tidspunkt møte på hindringer. Ikke løa disse stoppe deg, men hopp over, og ha øynene godt festet på målet. Når du har formet din drømmejobb, vil du takke seg selv for at du ikke ga opp når tin var tøft.

Det aller første du bør gjøre når du skal bygge et firma, er å se for deg hvordan et hus blir bygget. Det første vi da vil tenke på er tomten, og at denne er klargjort for et byggeprosjekt. Her kan du trekke en parallell til det om du er klar fro å sette i gang. Er du klar for å bruke tid og krefter på å nå drømmen din? Om du er usikker, er du med all sannsynlighet ikke klar enda.

Det neste, og viktigste for selve husbyggingen, er grunnmuren. Denne må være solid, og kunne holde oppe resten av prosjektet. Dette kan sammenlignes med planleggingen av ditt nye online firma. For planen – den må du ha klar. Det beste du kan gjøre er å skrive en detaljert forretningsplan, som illustrerer godt hva som er målet, og hvordan du planlegger å komme dit.

Hvem er du?

Det er en del utstyr du må ha for å sette i gang. Det første er en datamaskin, med Mac-Antivirus.no virusprogram. I tidene fremover blir det med all sannsynlighet mange timer foran dataen, og når du besøker mange sider, kan du aldri være helt sikker på at du ikke får virus med på kjøpet. Dette vil vi unngå, og med virusbeskyttelse er det ikke noe vi må bruke tiden vår på.

Når du planlegger fremtiden for firmaet ditt, er det viktig å ha klart for deg hva firmaet står for. Hvilke signaler og melding er det du vil sende ut? Om du ikke har dette veldig klart for deg, vil det i hvert fall være vanskelig for kundene å skjønne det. Bruk derfor tid på dette første og viktige steget. Her bør du tenke på alt fra design, farger du bruker og skrifttyper du bruker på nettsiden.

En nettside er det neste du må ha på plass. Denne må være gjennomført og lekker, i tillegg til at den er oversiktlig. Om kundene må lete for å finne noe, vil de med sikkerhet forsvinne fort. Du konkurrerer om kundenes oppmerksomhet, mot tusenvis av andre aktører. Vær derfor bevisst på at din nettside er et fint sted å være. Gjør det lett å finne frem og fornøyelig å navigere rundt.

Mange velger å lage et såkalt merkevaresett når de planlegger sin nye bedrift. Her kan du inkludere bilder som representerer firmaet ditt. Det kan være bilder som gir en følelse av frihet, varme, system eller positivitet. Velg de bildene du syns representere deg best. Å ha dette klart for deg, vil resultere i at du blir tydeligere når du poster til dine kunder.

Markedsfør deg godt

En fantastisk måte å markedsføre seg på, er å ha en blogg. Dette bør alle med en nettside ha. Her kan du dele informative tekster med dine potensielle kunder. Dette vil føre at du får økt tillit, og at du lar leserne vite at du vet hva du snakker om. På denne måten kan du bli en ekspert på ditt område. Link til disse artiklene kan du dele på dine sosiale medier. I tillegg må du forsikre deg om at de er optimaliser for søkemotorene.

Det at du har skrevet tekstene med SEO i bakhodet, vil føre til at du dukker i søkeresultatet til mange flere. Dette gjøres best med å inkludere nøkkelord, som du nevner flere ganger gjennom teksten. Dette skal selvfølgelig ikke gå utover lesbarheten i artikkelen. Google bli stadig smartere og gjenkjenner om du skriver en tekst kun for søkemotorene. 

En annen super måte å markedsføre seg, er gjennom sosiale medier. Her må du velge den mest passende plattformen, og vær konsekvent med postingen. Vær raus, og gi gode råd til dine lesere. Husk at ikke hver post skal handle om noe du prøver å selge. Om kundene ser at du er engasjert, og deler a din kunnskap, vil de raskt bli mer interessert i det du har å selge. Er du klar for å sette i gang? Kanskje i år blir året du oppnår drømmen din!