Raske forbrukslån – få pengene på konto samme dag

Har du bruk for penger raskt? Les om hvor du kan finne et forbrukslån på timen her

Noen ganger oppstår uforutsette situasjoner som gjør at du kan behøve penger med en gang. En god løsning på disse problemene kan være lån på timen, og det skal ikke så mye til for å få innvilget en søknad om å få et slikt lån.

For å søke om et raskt forbrukslån, sender du inn en enkel søknad til en eller flere banker, og deretter mottar du tilbud fra dem. Lånet er først gyldig når du sender bekreftelse tilbake til banken om at du godtar lånetilbudet. Så kan du se fram til at pengene tikker inn på kontoen din bare en time senere. Det er også mulig å søke om et lån på timen ved å søke per sms, som også kalles sms-lån.

Du kan også ta opp flere små lån på timen hvis du ønsker det, alt etter hva du trenger og hvor fort du behøver pengene. Før du tar opp et lån på timen, enten det er stort eller lite, bør du tenke igjennom om du virkelig behøver lånet og informere deg om evt. risikoer. Etter finanskrisen i 2008 har rentene bare gått en vei, og det er nedover. Derfor er det liten sjanse for at rentene vil bli særlig mye høyere i 2015. Dette er en stor fordel for deg som lånetaker, ettersom rentene har stor betydning for hva lånet kommer til å koste.

Selskapene som tilbyr lån på dagen har mindre og færre krav til lånetakerne enn det de alminnelige bankene har. De krever ingen sikkerhet eller høy inntekt, men til gjengjeld stiller de krav om en viss inntekt, at du har fylt 18 eller 20 år og at du bor og oppholder deg i Norge. Noen selskaper krever også at du ikke har stor gjeld eller betalingsanmerkinger, men dette varierer fra bank til bank. Det er en god idè å undersøke flere tilbud før du tar det endelige valget, fordi du dermed vil komme fram til det beste tilbudet.

Et lån på timen er et mindre forbrukslån som er enkelt og raskt å søke og få innvilget. Utbetalingen foregår samme dag, ofte innenfor en time. På grunn av de mange tilbudene av disse lånene samt de enkle, få kravene som stilles ved slike lån kalles disse lånene lån på timen. Når du søker om et lån på timen er det også viktig å tenke over risikoene ved slike lån. En av disse er at renten er mye høyere her enn på alminnelige lån og nedbetalingstiden er kortere. Grunnen til dette er at den høye rentesatsen fungerer som en slags gjengjeld til banken fordi de tar en høy risiko ved å innvilge lån på timen uten sikkerhet.

Hvis man ikke klarer å betale avdraget innen betalingsfristen kommer strafferente og gebyrer i tillegg. Dermed kan man ende med å sitte igjen med et lån som blir svært dyrt, og betale f.eks. det femdobbelte av det lånet er verdt. Derfor er det viktig å betale avdragene innen betalingsfristen. Hvis du vet at du har mulighet til å nedbetale lånet innen fakturaforfallet er et lån på timen en optimal løsning for deg som behøver penger samme dag.